mijn 6 maanden beugel ervaring

Blog · 6 MB · Contact

6 Maanden Beugels

6 maanden beugel ervaring

Heb jij ook zo een last van een scheef zittende tand of twee? Nou ik wel!

Ik ben Chantal en al jaren irriteer ik me aan een scheve voortand aan de onderkant van mijn gebit, maar dankzij de WildMF Ochtendshow en de 6 maandenbeugel van Tandarts Liem wordt deze nu recht gezet!

Volg mijn 6 maandenbeugel ervaring via mijn blog en als je vragen, opmerkingen of mij gewoon even sterkte wilt wensen laat dan een post achter dan zullen de tandarts en ik daarop reageren ! ! !

Chantal X

Meer over mij
blog en ervaring over een gebits beugels

Retainers

donderdag 7 februari 2013


En nu het resultaat natuurlijk mooi houden met de retainers, eentje voor de bovenkaak en eentje voor de onderkaak.
In het begin zoveel mogelijk dragen totdat ze niet meer zo strak zijn en dan langzaam afbouwen tot 2x in de week tijdens het slapen. Dit wel blijven doen! want het schijnt dat je tanden en kiezen je hele leven lang nog kunnen gaan schuiven.Gelukkig zijn ze lekker dun en doorzichtig. Niemand ziet ze als ze overdags gedragen worden. Vooral in het begin, als de beugel er net uit is , voelen de tanden en kiezen nog erg "wiebelig" aan. En dan is het toch wel prettig om ze een beetje extra steun te geven door de retainers te dragen.


Lees meer  Aantal reacties: 0

Het eindresultaat !!!

vrijdag 1 februari 2013
Na een flinke zit in de tandartsstoel eindelijk zover.  Smile! 
Door het schoonmaken voelt alles superglad aan, heerlijk.
Na al die maanden met een beugel is het weer wennen om je eigen tanden te voelen.
En hoe ziet het resultaat eruit?

Lees meer  Aantal reacties: 0

Nog even hard werken, maar dan...

vrijdag 1 februari 2013

Le Moment Supreme...

Hoera! De beugel mag er uit. Dat gebeurt gelukkig heel snel. Even met een tangetje overal langs en hop het is los. Carmen en Sharon zijn er zo handig in. Het is wel even schrikken als het eerste witte slotje krakend los komt. Maar het is alleen het slotje dat losbreekt en niet de tand. De metalen slotjes gaan veel makkelijker los.
Het schoonmaken neemt nog het meeste tijd. Alle tanden en kiezen moeten lijmvrij gemaakt worden en gepolijst.


En zo zien de slotjes en bandjes eruit als ze verwijderd zijn.


Voila! En dan natuurlijk meteen op de foto voor de blog want beelden zeggen meer dan woorden.Lees meer  Aantal reacties: 1

This is the end...

maandag 28 januari 2013

Wat gaan zes maanden toch snel voorbij!

Morgen gaat mijn beugel er alweer uit en wat een verbluffend resultaat in zo een korte periode. Twee weken geleden kreeg ik nog spalkjes onder en boven aan de binnenkant om ervoor te zorgen dat mijn tanden niet gaan verschuiven zodra mijn beugel volledig wordt verwijdert. Hier moet je wel even aan wennen, wetende dat deze altijd in je mond zullen blijven.

Zoals eerder te lezen was mijn belangrijkste motivatie voor de 6mb een scheve ondertand. Buitenom het feit dat ik een gelukkig erfgename ben van de scheve ondertand, houd ik ook nog eens van knarsentanden. Het resultaat; een continu brekende boven voortand.

Nu mijn gebit weer mooi en recht is kan ik met een gerust hart gaan slapen en hoef ik niet bang te zijn om met knallende hoofdpijn en een gebroken tand wakker te worden.

Ik kan mijn dank niet meer dan benadrukken en uiten voor de fantastische tandartsenpraktijk van Dr. Liem. Elke behandeling weer werd ik met open en vriendelijke armen ontvangen. Tevens werd elke stap keer op keer duidelijk uitgelegd zodat ik wist wat er zou gebeuren. Tijdens mijn behandel periode was er ook altijd de mogelijkheid om tussendoor te bellen als er iets onduidelijk bleek of toen ik ontzettende last bleek te hebben van druk op mijn gebit. Ik kon direct terecht, zelfs in het weekend!

Ik raad mensen oprecht aan om de tandartsenpraktijk van Dr. Liem en haar team te overwegen als iemand kiest om een 6 maanden beugel te plaatsen.

Ik kan weer met een stralende lach op foto's...Lees meer  Aantal reacties: 1

Het einde nadert...

maandag 10 december 2012

Naar aanleiding van een trouwe blog lezer en met dank aan tandarts Liem is er onder de titel "Even weer alles op een rij..." interessante informatie geplaatst over de stappen die tot nu toe genomen zijn om mijn tanden weer kaarsrecht te krijgen en zijn deze tevens te volgen met bijgevoegde foto's.

Goed kijkend naar die foto's is er nu al zo een fantastisch resultaat te zien. Om eerlijk te zijn had ik niet durven dromen of uberhaupt verwacht dat een beugel zo snel resultaat levert. Wat een uitvinding!!!!

Er is al zoveel gebeurd tot nu. Zo vertel ik in mijn vorige blogs nog super enthousiast over de stalen bandjes die geplaatst zijn en de elegante paarse elastieken waar ik voortdurend ruzie mee had hahahah

Inmiddels ben ik er ook achter waarom er haakjes zitten aan de stalen bandjes (zie foto "the show goes on...). Deze hadden jullie niet verwacht he?! Zelfs daar is door Uitvinder Tandstein overnagedacht. Deze haakjes zijn namelijk bedoeld om weer andere elastieken te kunnen plaatsen in de mond.
Dit keer kreeg ik bij mijn behandeling zelfs huiswerk mee. Zo werd mij uitgelegd bij mijn afgelopen bezoek hoe ik door middel van een roze klem elastiekjes vanaf de bandjes boven in mijn gebit moet vasthaken aan een slotje op de onderkant van mijn gebit. Even oefenen en dan heb je het zo onder de knie. Uiteraard hoeven er tijdens het nuttigen van een maaltijd geen elastieken in de mond aanwezig te zijn. Believe me....ik raad het ook niemand aan. Mocht je toch eigenwijs zijn dan sta ik niet in voor de gevolgen ;) De elastieken zijn hier namelijk niet voor gemaakt en hebben de neiging zo af en toe te knappen als de mond te ver wordt opengedaan, hilarisch voor de mensen om je heen, I was not amused. Ook in de nacht worden deze elastieken gedragen, maar daar ondervind je geen last van. 


Verder wordt mijn beugel bij elk bezoek aangedraaid en ververst door het plaatsen van nieuwe schone doorzichtige elastiekjes rondom de slotjes. De meeste mensen om mij heen geven aan hier juist veel last van te hebben gehad ten tijde van hun beugel. Oprecht, ik heb er totaal geen last van en ga dan ook elke keer weer net zo vrolijk de deur uit als dat ik binnen kwam.

Wat ik persoonlijk als heel prettig ervaar is dat de medewerkers van de praktijk continu samenwerken en overleggen ter controle of als er enige twijfel is. Dit zorgt voor extra vertrouwen en een open, gemoedelijke en oprechte sfeer.

Als ik zo mijn blogs terug lees lijkt het wel een feestje om een beugel te mogen dragen. De meeste mannen blijken het zelfs iets schattigs te vinden...Aanrader voor de singles; Neem een beugel ;)
Vroeger droomde ik van een beugel en heb tot op de dag van vandaag geen spijt dat ik er nu mee rondloop en zie hoe mooi mijn gebit zich vormt.Ik wil er nogmaals op wijzen dat er altijd gereageerd kan worden op mijn blogs en dat ik te allen tijde zal antwoorden op vragen. Ik hoor graag van je!

to be continued....Lees meer  Aantal reacties: 4

Even weer alles op een rij.....

vrijdag 19 oktober 2012
rechte tanden met een beugel


Voor behandeling :

De ondersnijtanden stonden een beetje te veel naar voren waardoor Chantal knarste op haar voortanden. Het knarsen gaf vervelende druk op de voortanden en veroorzaakte overmatige slijtage van de snijranden. Tevens stoorde Chantal zich natuurlijk aan het scheve ondertandje.Lees meer  Aantal reacties: 0

The show goes on...

maandag 10 september 2012
Er is al weer enige tijd overheen gegaan sinds jullie van mij hebben vernomen, maar ik heb weer heel wat meegemaakt om met jullie te delen. Zo zijn er ondertussen elastiekjes tussen mijn kiezen geplaatst om ruimte te creeeren, vervolgens zijn er stalen bandjes geplaatst en is mijn beugel onder nu ook zichtbaar.
Lees meer  Aantal reacties: 6
Eerste 1 | 2 Laatste
Algemene Voorwaarden | Sitemap | 6Mb en 6 Maanden Beugels zijn wettelijk beschermde merken