6 maanden beugel zet scheve tanden in korte tijd recht

Gastenboek

Terug | Geplaatst door Mehtap op 8/11/2008

ik heb een beugel.... 
Klik op een foto voor een grote afbeelding.

ik heb een beugel....

Hallo,

Ik ben 30jaar en ik heb sinds feb.2008 een beugel. ik vind het heel vervelend om zo lang met een beugel te lopen. Mijn orthodondist heeft me gestuurd naar een kaakchirurgie en ik heb boven en onder 'schroefjes' en dat heb ik nu twee maanden en ik moet ook nog elastiekjes dragen..ik zie nog steeds geen resultaat. Ik woon zelf in Zuid Holland, kan er iemand mij helpen om snel van deze beugel af te zijn.

Groeten,
Mehtap

Reacties op bovenstaand bericht:Reactie van Michael op 11/11/2008
Hallo Mehtap,

Ik neem aan dat je orthodontist in samenspraak met de kaakchirurg en met jou een behandelplan samen heeft gesteld, dat nu wordt uitgevoerd.

Dit behandelplan heeft een geschatte tijdschema waar je orthodontist rekening mee houdt. Welke en hoe lang deze is, zou je bij je volgend bezoek bij je orthodontist nogmaals kunnen opvragen.

Uit je korte verhaal haal ik eruit dat een kaakchirurg operatief implantaten heeft geplaatst. Deze zijn meestal bedoeld om een stevige verankering mogelijk te maken om de kiezen te kunnen verplaatsen of juist vast te houden zodat andere delen van de tandboog verschoven kunnen worden. Als er zon stevige verankering nodig is, betekent dit dat er flink geschoven moet worden met de tanden/kiezen. 6Mb is dan helaas niet geschikt.

Verschuivingen bij de kiezen nemen altijd heel veel tijd en zijn visueel niet eens opvallend. Daarom lijkt het alsof er in de mond nog niet veel veranderd.
De kiezen moeten vaak eerst goed staan voordat de voortanden op de gewenste positie gezet kunnen worden.

Aangezien je bezig bent met het uitvoer van een behandelplan van je orthodontist, is het beste om deze behandeling ook af te ronden volgens dit behandelplan.

In de regel raden we het patienten niet aan om een eenmaal gestartte behandeling te staken en dan opnieuw te beginnen bij een 2de behandelaar. Dit brengt behalve een langere behandelperiode ook extra behandelkosten met zich mee.

Dan kun je je nog afvragen waarom niet iedereen dezelfde behandelmethode hanteert.
Elke orthodontist of tandarts heeft zijn eigen voorkeur van behandelmethode. De behandelaar kiest altijd de methode waarbij hij uit ervaring het beste en meest stabiele resultaat kan krijgen voor de desbetreffende patient.
Geen patient is hetzelfde. Daarom zijn er zoveel variaties in behandelduur en behandelmethodes.


Mocht je toch nog specifieke vragen hebben over je behandeling, dan kun je het beste deze richten aan de behandelende orthodontist. Hij of zij heeft inzicht in jouw mondsituatie en kan indien je dat wenst bij elke handeling uitleg geven waarom er iets gedaan wordt in de mond en met de beugels.

Ik hoop dat ik een antwoord heb kunnen geven op je schrijven. Mocht je toch nog vragen of twijfels hebben over je behandelplan en deze vragen willen stellen aan een ander, dan je orthodontist, dan ben je natuurlijk altijd vrij om een second opinion te vragen bij een ander orthodontist.

Mocht je vragen aan ons hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag.

Met vriendelijke groet,

Michael
6Mb - 6 Maanden Beugels
Home | Hoe werkt 6MB? | FAQ | Financieel | Behandelingen & Foto´s | Commercials | Gastenboek | Inschrijven | Contact & Behandelaars | Zoeken | Blog
Algemene Voorwaarden | Sitemap | 6Mb en 6 Maanden Beugels zijn wettelijk beschermde merken