mijn 6 maanden beugel ervaring

Blog · 6 MB · Contact

6 Maanden Beugels

6 maanden beugel ervaring

Heb jij ook zo een last van een scheef zittende tand of twee? Nou ik wel!

Ik ben Chantal en al jaren irriteer ik me aan een scheve voortand aan de onderkant van mijn gebit, maar dankzij de WildMF Ochtendshow en de 6 maandenbeugel van Tandarts Liem wordt deze nu recht gezet!

Volg mijn 6 maandenbeugel ervaring via mijn blog en als je vragen, opmerkingen of mij gewoon even sterkte wilt wensen laat dan een post achter dan zullen de tandarts en ik daarop reageren ! ! !

Chantal X

Meer over mij
blog en ervaring over een gebits beugels

The show goes on...

Monday, September 10, 2012
Er is al weer enige tijd overheen gegaan sinds jullie van mij hebben vernomen, maar ik heb weer heel wat meegemaakt om met jullie te delen. Zo zijn er ondertussen elastiekjes tussen mijn kiezen geplaatst om ruimte te creeeren, vervolgens zijn er stalen bandjes geplaatst en is mijn beugel onder nu ook zichtbaar.
Ik kreeg wel te verstaan paarse elastiekjes. Briljant bedacht, maar of het handig is??? Na een half uur sprong de eerste er al uit. Een half uur pielen en twee keer bijten op je vinger en dan zit het er weer in. 
Aangezien ik na twee dagen compleet geirriteerd raakte van het continu bijten op mijn vingers en pielen in mijn mond tot irritatie van mijn collega's, besloot ik zelf actie te ondernemen. Elastiekjes eruit en een afspraak inplannen met tandarts Liem. Gelukkig, binnen een dag kon ik terecht om nieuwe elastiekjes te plaatsen....of beter gezegd om de stalen bandjes te plaatsen.
                

Verder werd de beugel onder niet alleen vastgezet met elastiekjes, maar ook met ijzerdraadjes. Dit is bedoeld om extra druk te zetten op de tanden om ze wat losser te maken. Geloof me, deze voel je. Normaal geniet ik iedere dag van een appeltje, maar dit is voor nu even verleden tijd. Ik heb mijn appel ongeveer een half uur bestudeert en nog steeds ben ik er niet achter hoe ik er op in kan bijten....ik mis mijn appel snack :(

Eerder nog gaf ik aan totaal nergens last van te hebben, maar daar moet ik enigzins op terug komen. Nadat onder de beugel ook een feit is geworden liet de binnenkant van mijn mond toch weten hier niet van gediend te zijn. Heel verstandig van mezelf om vervolgens sashimi met soya saus te eten...NOT! Open wondjes en zout werken niet echt samen en dat heb ik geweten!                             
                
                                    

Daarnaast ben ik ervan overtuigd dat de bedenker van de tandenstoker een nobel prijs verdient. Zonder deze slim bedachte houtstokjes loop je er na elke maaltijd bij als Shrek.

Buiten alles om moet ik toegeven dat mijn gebit er al een stuk rechter uitziet en ik nog steeds een grote fan van de 6 maanden beugels ben. De werknemers bij tandarts Liem in de praktijk zijn bovendien ontzettend vriendelijk, behulpzaam en meedenkend. Zo krijg ik bij elk maandelijks bezoek nieuwe elastiekjes om de slotjes, want deze willen nog weleens verkleuren door het drinken van koffie wijn en eventueel roken.

Mocht je na het lezen van mijn blog vragen/opmerkingen hebben, laat dan gerust even een post achter al is dit alleen al omdat ik het leuk vind om te lezen hoe anderen erover denken.groetjes

Reacties

Leuke blog! Haha die elastiekjes, je moet er wat voor over hebben he, zo'n recht gebit! Nog even te gaan en dan het eindresultaat. Ik ben benieuwd :-))
Calandria
9/10/2012 5:29:04 PM

Kan er volledig over mee praten! Lang leve de stokjes ;-)
Sheila
9/10/2012 8:32:54 PM

been there done that.. maar nu ik dit lees komt het allemaal weer akelig dichtbij :( MAAAAR.. het is voor een goed doel :) nog even en je kan weer helemaal los gaan op appels, shasimi en soya saus :D :D HANG IN THERE! X
Eveline
9/10/2012 11:23:16 PM

Mooi blog. Alleen, had ik een vraagje. Zou je op je blog, ook foto's kunnen plaatsten... Hoe het in het begin uitzag, en nu (met je hele beugel in).
Maurice
9/15/2012 1:26:51 PM

Mooi blog. Alleen, had ik een vraagje. Zou je op je blog, ook foto's kunnen plaatsten... Hoe het in het begin uitzag, en nu (met je hele beugel in).
Maurice
9/15/2012 1:27:15 PM

Beste Maurice, bedankt voor je reactie! Ik zal zeker wat foto's plaatsen van het begin en nu. groetjes, Chantal
Chantal
9/18/2012 5:12:50 AM
Algemene Voorwaarden | Sitemap | 6Mb en 6 Maanden Beugels zijn wettelijk beschermde merken